Alba ca zapada

Ingrediente pentru foi:

  • 12 linguri lapte;
  • 6 linguri ulei;
  • 6 linguri zahar;
  • 3 oua;
  • 1 lingurita bicarbonat;
  • faina cat cuprinde.

Ingrediente pentru crema:

  • 8 linguri faina;
  • 1 litru de lapte;
  • grame unt sau margarina;
  • 200 grame zahar;
  • zeama si coaja de la trei lamai.

Ingrediente pentru glazura:

  • 30 ml lapte;
  • 125 grame unt;
  • 150 grame zahar.

Preparare foi:

Mixati intr-un vas zaharul si ouale, adaugand din timp in timp cate o lingura de ulei si continuand sa mixati bine dupa aceea. Adaugati ulterior laptele (toate cele 12  linguri), lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde. Veti obtine o coca pe care o veti imparti  in cinci parti egale. Fiecare parte de coca din cele cinci obtinute va este necesara pentru cate o foaie ce va fi coapta pe dosul tavii.

Preparare crema:

Amestecati cele 8 linguri de faina cu cele 200 grame de zahar. Ulterior adaugati treptat litrul de lapte. Va trebui sa adaugati laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase. Puneti amestecul pe foc pentru 5 min. Dupa cele 5 minute luati vasul de pe foc si adaugati cele 250 grame de unt taiat cubulete pentru a se dizolva mai repede! Lasati crema la racit un pic si adaugati coaja celor 3 lamai si sucul acestora. Crema dumneavoastra este gata! Umpleti foile cu aceasta crema cel putin delicioasa.

Preparare glazura:

Topiti cele 125 grame de unt impreuna cu cele 150 grame de zahar, ulterior adaugati cei 30 ml de lapte, lasand ca acest amestec sa fiarba pe foc mic timp de 5 minute. Glazura dumneavoastra este gata! Lasati-o pentru cateva minute la racit, apoi turnati-o deasupra prajiturii. In final presarati peste prajitura zahar pudra sau nuca de cocos.

Complexitatea prepararii acestei prajituri este medie. Veti obtine intr-o ora si jumatate un preparat delicios care va bucura intreaga familie!

Related Posts

Care sunt trendurile in materie de organizare a petrecerii de majorat?

Petrecerea de majorat este cel mai asteptat moment al tinerilor, atat pentru ca simbolizeaza maturizarea lor, dar si dorinta de a petrece impreuna cu prietenii lor. In plus, tortul de…

Citește

Torturi la comanda pentru botez. Cum alegi tortul potrivit pentru aceasta petrecere?

Una din principalele preocupari a persoanelor care organizeaza o petrecere de nunta sau de botez este gasirea unei cofetarii care executa torturi la comanda delicioase si cu un aspect extraordinar.…

Citește

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa

Oasele neregulate și rolul lor în anatomia umană

  • By admin
  • noiembrie 4, 2025
  • 7 views
Oasele neregulate și rolul lor în anatomia umană

Fațetele dentare – soluția modernă pentru un zâmbet impecabil

  • By admin
  • octombrie 27, 2025
  • 36 views
Fațetele dentare – soluția modernă pentru un zâmbet impecabil

Avioane bimotoare – performanță, siguranță și utilizări în aviația modernă

  • By admin
  • octombrie 24, 2025
  • 15 views
Avioane bimotoare – performanță, siguranță și utilizări în aviația modernă

ERP distribuție – soluția care transformă lanțurile de aprovizionare în avantaje competitive

  • By admin
  • octombrie 23, 2025
  • 31 views
ERP distribuție – soluția care transformă lanțurile de aprovizionare în avantaje competitive

Carnea de vită Wagyu – deliciul japonez care a cucerit gastronomia mondială

  • By admin
  • octombrie 18, 2025
  • 15 views
Carnea de vită Wagyu – deliciul japonez care a cucerit gastronomia mondială

Bronhodilatatoarele și când sunt recomandate în tratamentul afecțiunilor respiratorii

  • By admin
  • octombrie 9, 2025
  • 24 views
Bronhodilatatoarele și când sunt recomandate în tratamentul afecțiunilor respiratorii

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.